Utbildningar inom musik  

Fler och fler unga väljer att söka sig till estetiska linjer när det är dags att göra sitt gymnasieval och musiklinjen är mångas förstahandsval. Kanske vill man arbeta som musiklärare, eller så drömmer man om att en dag stå på en stor scen inför ett stort publikhav. Som musiker kan du blir allt ifrån en DJ som får folk att dansa på klubbar eller event, spela fiol i en orkester eller kanske starta ditt eget band och spela tummor.

Close-up of female hands correcting music score

Att många väljer att studera musik kan ha mycket att göra med det fria skapande som musiken erbjuder. Med hjälp av olika instrument, elektroniska eller vanliga, sång och mycket mer får man som elev en chans att lära medan man får skapa sig något alldeles eget.

Det är självklart inte enbart gymnasiala utbildningar som riktar in sig på musik. Utbildningar som är eftergymnasiala, på distans eller på yrkeshögskola för dig som en dag vill jobba inom musikbranschen är vanligt förekommande och går att hitta på det allra flesta större orter i Sverige.

Vilken inriktning man väljer är högst individuell och det är oftast det personliga intresset som styr vad man vill utvecklas inom och vad man önskar av sin eventuella karriär. Det finns många olika typer av utbildningar, antingen som du läser på heltid under flera år, eller enbart som olika kurser som man vanligtvis läst sig igenom på några veckor beroende på om man väljer att läsa på heltid eller deltid. Att studera på distans kan vara ett sätt att utbilda sig på en skola som ligger långt ifrån hemmet, utan att behöva flytta eller kanske arbetar man under dagarna och behöver kunna studera hemifrån på kvällstid. Distans är ett fantastisk alternativ för dig som behöver, men det krävs också mycket disciplin och eget ansvar för att klara av kursen.

http://www.studentum.se/ kan du hitta mängder med olika musikutbildningar och känner man att man fastnar och behöver vägledning, är en studievägledare ett mycket bra alternativ att vänta sig till. Att hitta en studievägledare är inte svårt och vanligtvis kan man få hjälp med att komma i kontakt med en studievägledare via sin kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone