Förgyll begravningen med rätt musik

Musiken spelar en av huvudrollerna på en begravning. Det är ett inslag i ceremonin som gör hela begravningen personlig och stämningsfull. Musik är lika viktig vid en kristen begravning som en borgerlig ceremoni. När du ska planera och välja ut musik till begravningen kan du alltid rådfråga begravningsbyrån om du behöver guidning. Om du tar hjälp av Lova begravningsbyrå kan de ge dig bra tips på musik. De har lång erfarenhet av begravningar och vet vilken musik som passar bra.

Begravningsbyrån kan hjälpa till med musiken

Musiken ramar in begravningen och avskedet av den avlidne på ett fint sätt. Musik är ett perfekt sätt att förmedla känslor men också tankar och ord. Tänk på att musiken varken behöver vara dyster eller religiös. Det är inte bara musiken som är viktig utan även när den spelas i förhållande till andra saker i ceremonin. Där kan Lova begravningsbyrå vara till stor hjälp. Om du vill ha hjälp med resterande delar av begravningen kan Lova begravningsbyrå bistå dig även där.

Begravningsformen spelar roll för musikvalen

Om du väljer att ha en begravningsgudstjänst i kyrkan behöver du anpassa dig till vissa regler. Du behöver bland annat ha med 2-3 psalmer under ceremonin. Utöver dem kan du i samråd med prästen ha med ytterligare musikstycken. Om du istället väljer en borgerlig begravningsceremoni har du helt fria tyglar att bestämma all musik helt själv. En borgerlig begravning har heller inga andra regler som du behöver följa som en begravningsgudstjänst har. Välj det alternativ som du anser bäst eller vad din avlidne anhörig hade velat.

Välj musik som väcker fina minnen

Musik är en personlig fråga och när du ska välja musik är det en bra idé att plocka låtar som den avlidne gillade. Du kan även ta musik som på något sätt speglar personligheten. Ett tips är att hitta låtar som väcker vackra minnen. Begravningen är ett tillfälle att sörja att inga fler minnen kommer att skapas samtidigt som det minnen som finns bör hyllas och glädjas åt. Om du vill ha en solist eller boka en musiker kan Lova begravningsbyrå hjälpa dig att fixa det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone