Köp begagnad MacBook och lägg pengarna på bättre musikinstrument

Bra musikinstrument kostar ganska mycket. Ju skickligare du är, desto bättre musikinstrument vill du också ha. Om du vill spela din musik kostar det också att spela in i en studio eller skapa egen hemmastudio med all teknisk utrustning som du behöver. Ett smart sätt är då att köpa en begagnad Mac. Då har du en bra dator att redigera din musik och dina filmer på, samtidigt som du får pengar över till att köpa ett instrument av ett kvalitetsmärke.

Köp begagnad MacBook

Det finns många fördelar med att köpa begagnat, men den främsta fördelen är naturligtvis priset. Du sparar tusenlappar på att köpa en begagnad dator, surfplatta eller mobil. Idag köper du begagnade enheter med garanti. Det som är så bra med just Mac är att du också får med bra program, alldeles gratis. Om du vill skapa egna musikfilmer är Apples filmredigeringsprogram i klass med de riktigt dyra programmen. Du köper din MacBook Pro 15 hos mResell som har ett stort utbud av begagnade MacBooks, Apple TV:s, iPhones och iPads. Med garanti och snabb service.

Lägg pengarna på ditt dröminstrument

För att bli en bättre musiker behöver du ha ett bra musikinstrument att träna och spela på. Instrument handlar verkligen om kvalitet och märke, inte tillverkningsår. Det är många som aldrig får uppleva hur roligt det är att kunna spela och sjunga för att de bara testat billiga instrument inköpta online. Då är det bättre att köpa ett klassiskt märke begagnat, än ett nytt instrument som skiner av plast och som inte låter bra. Ungefär som med teknikprylar: det är bättre att köpa en begagnad Mac, än köpa en sprillans ny dator för ett par tusenlappar. Bra saker håller i längden. Men genom att ha pengar över efter ditt datorköp så får du råd att köpa musikinstrumentet som får dig att växa. Eller så behöver du pengarna för att kunna spela in musik. Även det är en kostnad.

Akustiskt eller digitalt instrument

De digitala musikinstrumenten är riktigt bra idag, även om de inte kan ge samma personliga känsla som ett akustiskt. Det finns tre stora fördelar med digitala instrument: Du kan köpa ett relativt ”billigt” digitalt piano som är samplat från ett dyrt akustiskt piano. Och alltid välstämt. Sedan är digitala instrument mycket lättare att bära. Vare sig du spelar piano eller cello så kan du ”enkelt” ta med dig instrumentet till en spelning, träning eller sommarstugan. Den absolut viktigaste fördelen är dock att du har volymkontroll, vilket kan vara mycket väsentligt om du bor i ett flerbostadshus. Du kan spela dygnet runt utan att störa grannarna. Träna på stycken utan att resten av familjen blir galna av att höra samma del om och om igen. Ett akustiskt instrument har dock mer spelglädje och en individuell ton. I slutändan vinner det akustiska instrumentet, men det digitala musikinstrumentet fyller en viktig funktion och är ett bra alternativ, särskilt om du bor i lägenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone