Så lyssnar du på musik gratis

Det finns idag ett flertal tjänster som erbjuder tillgång till i princip obegränsat med musik – för en viss kostnad varje månad. Det finns dock sätt att lyssna på musik helt gratis, även om de innebär vissa begränsningar.

Spotify, som ju är den mest använda och sannolikt mest kända musiktjänsten i Sverige idag, har till exempel fortfarande en gratisversion som man kan använda. Begränsningen i gratisversionen innebär dock att man bara kan lyssna med shuffle – man kan med andra ord inte bestämma att man vill lyssna på en specifik låt. Dessutom spelas reklam med jämna mellanrum.headphones-925789_960_720

Ett annat sätt att lyssna på musik gratis i till exempel mobilen är att använda Google Music. Denna tjänst förutsätter att du redan har musik i form av mp3-filer på datorn. Du kan då ladda upp dessa låtar till molnet, och sedan ha dem med dig överallt. I gratisversionen kan man ladda upp som mest 50 000 låtar.

Om du har en ansträngd ekonomisk situation kan dessa tjänster vara lösningen som gör att du kan lyssna på musik trots att du inte har några pengar över varje månad. En bättre långsiktig lösning är dock att kontakta Zensum, som är en privat lånerådgivare. Zensum kan bland annat hjälpa till med att omförhandla dina lån till bättre villkor, så att du får lägre räntekostnader varje månad. Då kanske du därefter har råd att lägga 100 kronor på en musiktjänst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone