Musik till bröllop

Kvinna som spelar på ukulele

När det är dags att börja planera bröllopet gäller det att inte glömma bort musiken i den planeringsstress som kan uppstå. Finns det utrymme för musik under vigseln? Vilka musikstycken ska i så fall framföras? Ska det vara livemusik eller DJ under bröllopsfesten? Om man väljer att gifta sig borgerligt i rådhuset är vigselceremonin avklarad på 10-15 minuter och det finns inget enormt utrymme för något musikaliskt framträdande. Är det en religiös vigsel finns det betydligt mer spelrum för någon att sjunga eller spela till brudparets ära. Oavsett vilken vigselform man har bestämt sig för är det viktigt att hitta musik som man gillar. Sluta fundera på vad släkt och vänner tycker om för musik, det här är er dag och ni bestämmer hur den ska vara, även när det gäller musiken.

Välj favoritlåtarna

Brudpar i altargången

Att välja ut en eller två låtar till vigselceremonin är oftast inget större problem. Kanske har ni någon gemensam favoritlåt som ni vill höra eller så väljer ni en klassisk bröllopslåt. Hör med vänner och bekanta om de vill bidra eller känner till någon som är duktig på att sjunga. När det kommer till bröllopsfesten är det alltid trevligt med ett liveband men om man vill vara säker på att ens favoritlåtar inte låter som något helt annat eller inte har råd att hyra in musiker, är en DJ som fått er personliga spellista ett bra alternativ. Kläderna till festen eller bröllopsresan har ni kanske hittat hos Outletsverige.se och redan packat ner.

Traditioner och seder

Det finns alltid en massa mer eller mindre sanna påståenden som kommer upp i samband med bröllop. Det kan vara bra att läsa på om bröllopets historia i Sverige för att kunna mota Olle i grind och ha svart på vitt vad som är svenska historiska och/eller religiösa seder och vilka som har kommit till Sverige från USA. Du kommer kanske bli förvånad när du läser om traditionen att pappan lämnar över sin dotter till brudgummen, och vad den egentligen står för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone