Musik gör livet lite enklare

Flera studier har visat att musik kan bidra till en bättre hälsa genom att minska stress och oro. Musik kan göra dig lika avslappnad som efter ett intensivt träningspass på gymmet. Det finns musik för alla humör beroende på hur dina känslor är för tillfället. Vill du lyssna på musik för att lugna ner dig finns det gott om lugna, avslappnande låtar. Om du istället vill ha musik för att tagga till inför träningen, inför festen eller en tenta finns även en mängd låtar som kan ge en härlig boost av självförtroendet.

Aldrig tidigare i historien har musik varit så tillgänglig som idag. Vi har tillgång till gratis musik via plattformar som Spotify och YouTube. All världens musik finns bara några klick bort. Det är bara att välja en låt eller sätta igång en spellista och sedan njuta. Med dagens teknik med smartphones och trådlösa hörlurar kan vi dessutom lyssna på musik i alla sammanhang utan att störa vår omgivning. Detta är ganska fantastiskt om man tänker efter!

Musik för alla humör

Som påpekades inledningsvis gör musik livet lite enklare att leva. Det finns alltid någon låt som matchar ditt humör och dina känslor. Fördelen med exempelvis Spotify är även att det är så enkelt att hitta ny musik och det kan du göra exempelvis genom att filtrera dina sökningar utifrån olika nyckelord. Om du letar efter skön avslappningsmusik finns det en uppsjö av spellistor att välja mellan om du söker på nyckelord som avslappnande, lugn och relax. Likaså finns specifika spellistor med typisk musik för förfesten eller typisk musik för ett hårt träningspass. Eller varför inte en spellista med romantiska rockballader till hemmakvällen med din dejt. Om du vill ha en liten nostalgitripp finns även spellistor med exempelvis klassisk 70-talsmusik.

Lugna musiktips

Musik kan ha en härlig avslappnande effekt. Med rätt låt är det lätt att bara drömma sig bort och släppa vardagsstressen för några minuter. Ibland kan man dock sakna inspiration och ha tröttnat på samma musik som man redan lyssnat på dag ut och dag in. Man kan behöva tips på ny, skön musik att slappna av till.

Ett band som kan rekommenderas starkt för dig som söker låtar att varva ner till är Enigma. Det är ett tyskt indierockband som gör musik inspirerad av New Age-rörelsen. Musiken är lugn, instrumental och helt enkelt magisk. Låten Sadness, som blev en listetta över hela västvärlden när den släpptes 1990, är fullkomligt magisk en sen kväll med tända ljus i soffan.

Annan lugn och skön musik som kan rekommenderas är akustiska covers av kända poplåtar. Att lyssna på en poppig radiohit i en sådan ny tappning är spännande eftersom det ofta ger låttexterna en helt ny innebörd. Ett tips till dig som vill njuta till akustiska covers är Boyce Avenue, ett mycket underskattat band med en fantastisk sångare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone